Oecumenische Basisgemeente Apeldoorn

Agenda

nov
7
zo
Viering november @ Gebouw van de Doopsgezinde gemeente
nov 7 @ 10:00 – 11:00

Dankbaarheid / ‘Je leven te kunnen vieren met alles wat het in zich had, heeft en hebben zal. Wie dat kan, is dankbaar, ook al weet hij niet aan wie’, citaat uit het boek ‘Dankbaar’ van Paul van Tongeren.  Het is rond deze tijd ook dankdag voor gewas en arbeid. het oogstfeest is een uiting van blijdschap en dankbaarheid om de binnengehaalde oogst.

Het is traditie in onze basisgemeente om in de novemberviering de overleden leden van onze basisgemeente te herdenken. Hun naam te noemen, een kaars aan te steken. Zij blijven in onze herinnering leven.

nov
19
vr
Themafilm Bulado in plaats van basisvergadering @ Regentessekerk
nov 19 @ 16:30 – 19:30
Themafilm Bulado in plaats van basisvergadering @ Regentessekerk

De basisvergadering van november vervalt. In plaats daarvan kun je om 16.30 uur naar een film, met nagesprek en maaltijd, georganiseerd door de Groene Hoed. De film heet Bulado, en speelt op Curacao. Kenza, de 11-jarige dochter van een een stoere politieagent en kleindochter van opa Welljo. Op de drempel van haar puberteit stuit zij op een gemis dat ze nog niet kende. Haar moeder overleed bij haar geboorte. Deze ontwikkeling raakt haar vader, terwijl haar opa achteruit gaat en zich terugtrekt in zijn eigen wereld.

Meld je aan bij hans.jdehaan@gmail.com

& maak € 5,– over naar NL48INGB0008432433 t.n.v. Stichting Regentessekerk o.v.v. De Groene Hoed, film 19 november 2021.

 

dec
5
zo
Viering december @ Doopsgezinde Kerk Apeldoorn
dec 5 @ 10:00 – 11:00

Traag leven / Adventstijd, tijd maken om de dingen oprecht en intens te beleven. Verstillen. Vertragen. Op adem komen.

dec
17
vr
Basisvergadering december @ Regentessekerk
dec 17 @ 16:00 – 18:30

Agenda volgt later

dec
24
vr
Kerstviering @ Doopsgezinde Kerk Apeldoorn
dec 24 @ 20:30 – 21:30

´Gezegend Kerstfeest´, dat wensen wij elkaar. Zegenen is letterlijk: de goede woorden spreken, woorden die opbouwen, die toekomst openen. Woorden die bevestigen en vertrouwen geven. Als mensen kunnen wij elkaar zegenen. Het is gewoon elkaar in het licht zetten. Wie iemand zegent, maakt de ander groot. ‘de Eeuwige zegene en behoede u’.